miercuri, 14 aprilie 2010

În ce ne transformă societatea de azi ?



"Trăim în societate unde totul este destrămat...".

O lume intreagă stă în nepăsare. Ne-am asumat cu uşurinţă această "lume pe dos". Aşa suntem noi oamenii. Inconştienţi. Trăim într-o lume nebună. Către ce ne indreptam? Vom fi comandaţi de "maşinăriile" tehnologiei. Suntem deja într-o mare măsură manipulaţi de mass-media şi aproape depersonalizaţi şi transformaţi în simplii spectatori. Ne lăsăm prea uşor influenţaţi. De ce avem nevoie de idealurile filtrate de alţii care oferă modele generale, banale, adeseori eronate? Noi nu avem propriile raţionamente şi idealuri?

Lumea este astăzi lipsită de perspective, uită să se ia în serios. Nu mai reuşim să ne cufundăm în abisul fiinţei noastre, nu mai reuşim să facem cu adevărat ceva care să conteze.

E oare totul inutil, e oare imposibil să schimbăm lumea?

Suntem nepăsători în faţa propriei noastre existenţe. De ce acceptăm mediocritatea şi nu încercăm sa acţionam noi? De ce să lăsăm pe alţii în locul nostru? Asta înseamna să trăim? E doar o falsă impresie. Am transformat totul într-o rutină, într-un profit. Suntem superficiali, ne concentrăm asupra banalităţilor în loc să ne implicăm în mersul acestei lumi, să ne dorim mai mult.

Niciodată nu este târziu pentru a începe, nimic nu este imposibil.

P.S: Pentru că trăim într-o lume reală şi tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru ne afectează.

5 comentarii:

  1. Academicianul C-tin Radulescu Motru spunea ca suntem un popor abulic, adica lipsit de vointa. Aceasta poate explica multe dintre trasaturile noatre cotidiene...Inclusiv cele surprinse de tine..

    RăspundețiȘtergere
  2. suntem martorii degradarii societatii romanesti dar asta e pretul pe care il platim pentru nepasarea si prostia noastra

    RăspundețiȘtergere
  3. nu chiar totul e daramat ... e doar o iluzie a noastra a neputintei noastre ....
    noi insine ne daramam prin incultura si lipsiti de civilizatie .. asta nu e pt toti valabila ... trebuie sa ai energie puternica in sufletu-ti adanc si o minte care sa-ti straluceasca ....

    RăspundețiȘtergere
  4. Societatea suntem NOI.
    Fii mai selectiva cu apropiatii tai, prietenii si colegii.
    Daca vrei ca cei din jurul tau sa se transforme si sa se muleze pe idealul tau de societate: cere-le asta, impune-le asta, da-le exemplul tau.
    De acord cu casillas!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie mi se pare ca traim intr-o lume in care pesimismul guverneaza. Societate= Noi. Si tu, si el, si ea, toti contribuim, iar daca tie nu iti place cum este, schikmba-te pe tine mai intai. Trebuie sa astepti schimbare de la altii ca sa te poti schimba tu? Nu prea cred. Cred ca ai asteptari de la altii, cand tu stai cu mainile in san.
    Asta e doar opinia mea. Eu sunt multumita de societatea aceasta, fiindca tehnologia e mult mai avansata decat in alte tari ( de exemplu India) , e plin de oameni care muncesc (din putin, dar muncesc) si plus de asta, tara in care traiesc mi se pare ca promite. Fiindca in Romania nu exista doar Basescu si Ponta. Exista valori printre oamenii de rand si de ce nu pot fi ei viitorul pe care ni-l dorim. Viitorul e in noi ;)

    RăspundețiȘtergere