vineri, 30 aprilie 2010

Scrisorile de dragoste



Atat de speciale, pline de romantism, pretuite, recitite, sarutate si pastrate cu grija in cele mai secrete locuri, scrisorile de dragoste sunt un balsam pentru sufletul fiecaruia dintre noi, indiferent de varsta, sex, religie, nationalitate, pentru ca ce poate fi mai frumos pe lumea asta decat iubirea?

Parfumul unei scrisori ramane parfum pentru ca mireasma dragostei nu piere niciodata.
Pentru unii adevarate dovezi de iubire in care isi fac marturisiri, planuri, vise, pentru altii vorbe in vant, dulcegarii, cuvinte banale.

In ziua de astazi scrisorile romantice nu mai sunt de actualitate pentru ca traim intr-o societate in care pana si dragostea a capatat o doza din ce in ce mai mare de superficial si material. Ce avem astazi? Scrisori online, mesaje telefonice care ce-i drept se misca mult mai repede dar le lipseste autenticitatea, originalul, farmecul special dat de parfumul pastei pixului pe hartie. Generatia de astazi este lipsita de romantism, talent si interes. Azi doar scriitorii, artistii in general si o mica parte din cei indragostiti mai scriu cu pasiune scrisori. Ei stiu sa-si lase inima sa vorbeasca si sa dicteze dand valoare scrisului prin sinceritatea, claritatea si profunzimea sentimentelor lor.

Cat despre arta corespondentei este o arta cazuta acum in desuet.
Probabil doar cei mai in varsta isi amintesc emotiile traite pe vremea cand asteptau cu nerabdare postasul cu pretioasele scrisori de la persoana atat de draga inimii lor.

Au apus demult acele vremuri cand partenerii traiau iubirea in cuvinte exprimate patimas pe coli intregi de hartie.
Cu toate ca romantismul este azi o floare rara, dragostea nu se va demoda niciodata.Indiferent de modul in care alegem sa ne aratam afectiunea, tot ceea ce este facut din dragoste nu poate fi ridicol sau invechit.

Indemnul meu este sa salvam romantismul, sa nu lasam scrisorile de dragoste sa ingenuncheze in uitare si sa fim originali, sa spunem ceea ce simtim fara sa ne folosim de ideile altora. Cu siguranta atunci cand iubesti creativitatea si imaginatia te va ajuta sa asterni vorbe frumoase pe coala de hartie pentru a alcatui o scrisoare care va ramane in timp o frumoasa amintire, o dovada de respect, iubire si pretuire. Cu totii tanjim dupa romantism dar trebuie sa si oferim la randul nostru. Cu siguranta scrisoarea de dragoste este cel mai frumos cadou pe care il poate darui sau primi cineva.

3 comentarii:

  1. foarte frumos..ai dreptate o scrisoare aore farmecul ei ;) sa salvam romantismul

    RăspundețiȘtergere
  2. Scrisorile de dragoste vor rămâne, în ciuda trecerii timpului, un simbol, o dovadă, chiar, a celor mai frumoase (şi reuşite) iubiri.

    Cât despre originalitate, părerea mea este că atunci când iubeşti cu adevărat, inspiraţia nu te părăseşte niciodată.

    O zi frumoasă-ţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. iubirea a ramas si va ramane scrisa undeva... hartiile raman acele ganduri care ne tin in viata

    RăspundețiȘtergere